|

Program Gotong Royong di Tanah Perkuburan Islam dan Pelancaran Bulan Wakaf Kebangsaan Peringkat Negeri Melaka

roz1 
roz2 
roz3 
roz4 
roz5 
roz6 
roz7 
 
Assalamualaikum dan Salam Muhibbah
 
Program gotong royong di tanah perkuburan Islam kariah Bukit Cina pagi tadi. Program berjalan dengan lancar, bersama-sama cuaca nyaman dan tenang selepas hujan. Anjuran Bahagian Wakaf Dan Mal MAIM dengan kerjasama Badan Sukarelawan Al-Taqwa MAIM (BSAT), Swm Corp. dan juga Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) dan jawatankuasa Masjid Al Hamideen Kariah Bukit Cina.
 
Ramai hadir turut, juga meluangkan masa bersama Setiausaha MAIM, Ybrs Tuan Haji Muhammad Ikram bin Ibrahim dan Pengurus Baitulmal MAIM, Ybhg Ustaz Hj. Mohd Hairulamin bin Mohd Sis juga sama-sama bantu mengemas dan membersih kawasan persekitaran.
 
Turut diadakan pelancaran Bulan Wakaf Kebangsaan Peringkat Negeri Melaka oleh Tuan Setiausaha kita. Insha Allah pelbagai program dan aktiviti sempena bulan wakaf ini akan diadakan. 
 
Terima kasih kepada Penolong Setiausaha Bahagian Wakaf Dan Mal MAIM, Puan Rohaizah binti Abas bersama semua jawatankuasa serta pada pihak yang terlibat yang telah menjayakan program sebaik ini.
 
Firman Allah SWT yang bermaksud:
"Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi meliputi ilmu pengetahuanNya." - Surah al-Baqarah ayat 261.
 
 

FB : Program Gotong Royong di Tanah Perkuburan Islam dan Pelancaran Bulan Wakaf Kebangsaan Peringkat Negeri Melaka

 

 

 

Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Khamis 06 Jun 2024, 00:37:48.

Jumlah Pelawat

003749102

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi

/*SENARAI PASAR MALAM DI DAERAH DUNGUN