|

Menziarahi Ahli Jawatankuasa Majlis Fatwa Negeri Yang Menghidap Penyakit Lemah Jantung

 utz1

utz2

utz3

 

Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah

Petang ni bersama Pegawai Tugas Khas Agensi Agama, Ybhg Datuk Wira Md Rawi bin Mahmud bersama Timbalan Mufti, Ybrs Ustaz Hj Hazarudin bin Baharudin menziarahi ahli jawatankuasa Majlis Fatwa Negeri, Al Fadhil Ustaz Noor Amali @ Muhammad Dhiya'uddin Bin Ab Rahim yang kini dalam keadan kurang sihat kerana disahkan menghidap penyakit lemah jantung.
 
Pertemuan ziarah ini, lebih kepada bertanya khabar dan melihat sendiri perkembangan kesihatan Al Fadhil Ustaz Amali. Alhamdulillah, beliau bertambah sihat namun masih memerlukan rehat secukupnya dan memerlukan rawatan sususlan di hospital pakar.
 
MAIM melalui Badan Sukarelawan Al-Taqwa (BSAT), turut menyampaikan sumbangan wang tunai bagi membantu meringan kos rawatan Ustaz Amali di hospital pakar nanti.
 
Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Hak seorang Muslim terhadap seorang Muslim yang lain ada lima iaitu menjawab salam, menziarahi yang sakit, mengiringi jenazahnya ke perkuburan, menerima undangan dan mendoakan orang yang bersin.” - Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

 

 

FB : Menziarahi Ahli Jawatankuasa Majlis Fatwa Negeri Yang Menghidap Penyakit Lemah Jantung

 

 

Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Selasa 16 Julai 2024, 09:34:29.

Jumlah Pelawat

003765357

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi