|

Menyantuni dan Berborak Santai Bersama Abang Rider

 

santairider

Alhamdulillah hari ini kami di MAIM dapat menyantuni dan berborak santai bersama abang-abang rider penghantar makanan di negeri ini.Diserikan dengan kehadiran Timbalan Pengerusi MAIM, Ybhg Datuk Wira Md Rawi bin Mahmud.

Setiausaha MAIM, Ybrs. Tuan Haji Muhammad Ikram bin Ibrahim berbesar hati mengadakan talkshow bersama abang-abang rider kita.Banyak perkongsian di kongsi bersama lebih-lebih lagi usaha daya sepanjang kerjaya mereka sebagai penghantar makanan disamping menjadikan mereka sebagai duta kecil MAIM.

Ceria dan seronok diaorang dapat mengenali fungsi dan peranan MAIM dengan lebih jelas. Yelakan, ramai masih keliru peranan MAIM sebenarnya.Jadi selepas ini insha Allah kita akan bekerjasama dengan lebih utuh ye abang-abang rider...Mana tau kita leh wat program ride santai pulak kan...Semoga segala usaha abang-abang rider kita ini diberkati dan dirahmati Allah SWT.

Firman Allah SWT yang bermaksud :

"Dan apabila hamba-Ku bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): Sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka), Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepada-Ku maka hendaklah mereka menyahut seruan-Ku (dengan mematuhi perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku supaya mereka menjadi baik serta lurus." Surah al-Baqarah ayat 186

Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Khamis 18 April 2024, 08:56:55.

Jumlah Pelawat

003724053

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi

/*SENARAI PASAR MALAM DI DAERAH DUNGUN