|

Kursus Pengukuhan Pasukan Keselamatan Kebakaran MAIM Dengan Kerjasama Balai Bomba Dan Penyelamat Ayer Keroh

B1

B7

B5

B6

 

Assalamualaikum dan Salam Zulhijjah

Kali ini kakitangan dan pegawai MAIM mengikuti Kursus Pengukuhan Pasukan Keselamatan Kebakaran MAIM dengan kerjasama Balai Bomba Dan Penyelamat Ayer Keroh. 2 hari diberi taklimat, penerangan dan latihan berkaitan kawalan keselamatan kebakaran. Pelbagai cara dan teknik penyelamatan dan tatacara tangani kebakaran di ajar juga sentiasa bersedia dalam apa jua situasi ketika berlaku kebakaran khususnya di tempat kerja. Pengalaman kursus ini akan di sebar luas dan menjadi panduan kepada kakitangan kami di masa akan datang.
 
Rasulullah SAW bersabda maksudnya:
"Setiap daripada kamu adalah pemimpin dan kamu akan dipertanggungjawabkan terhadap orang yang di bawah pimpinan kamu; seorang pemerintah adalah pemimpin dan akan dipertanggungjawabkan terhadap rakyatnya; seorang lelaki adalah pemimpin kepada anggota keluarganya dan akan dipertanggungjawabkan terhadap anggota keluarganya; seorang wanita adalah pemimpin di rumah suaminya dan akan dipertanggungjawabkan terhadap anak-anaknya dan pimpinannya; dan khadam adalah diamanahkan terhadap harta tuannya dan akan dipertanggungjawabkan terhadap apa yang berada di bawah amanahnya." - (Hadis Riwayat Bukhari.)
 
 
Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Selasa 16 Julai 2024, 09:34:29.

Jumlah Pelawat

003764662

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi