|

Bekas Penerima Ikon Asnaf MAIM

 
ikonasnaf
 
Assalamualaikum dan Salam Melakaku Maju Jaya.
Setiausaha MAIM, YBhg Tuan Haji Muhammad Ikram bin Ibrahim bersama Ketua Seksyen Pembangunan Insan MAIM, Ustazah Arina Safurra binti Alim menyantuni bekas penerima bantuan yang juga ikon asnaf MAIM, Encik Shasraman bin Jalil di kebun cili dan terung milik beliau bertempat di Kampung Serkam Darat.
Perusahaan dan pertanian itu telah berjaya menghasilkan pulangan yang besar dan seterusnya mampu menampung permintaan dan meningkatkan ekonomi keluarga Encik Shahsraman.
Turut disampaikan sumbangan bagi menampung kos pertambahan lokasi kebun dan ladang cili di sekitar daerah Jasin.
Semoga usaha ini mendapat keberkatan dan perusahaan Encik Shahsraman akan bertambah maju di masa akan datang.
Turut hadir, Ketua Seksyen Agihan Zakat MAIM, Ustaz Mohd Nasir bin Wahab.
Firman Allah SWT yang bermaksud: “Dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertakwa dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa (maksiat) dan pencerobohan. Dan bertakwalah kepada Allah kerana sesungguhnya Allah maha berat azab seksa-Nya (bagi sesiapa yang melanggar perintah-Nya).” (Surah al-Ma’idah, ayat 2)
 
Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Isnin 15 April 2024, 06:20:04.

Jumlah Pelawat

003722265

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi

/*SENARAI PASAR MALAM DI DAERAH DUNGUN